ligging

Finland ligt in het noorden van Europa in het Scandinavië. Finland grenst in het oosten aan Rusland en in het noorden aan Noorwegen en Zweden (finlandinfo.nl).

Bron: Google maps

Ten zuiden wordt het van Estland gescheiden door de Finse Golf. Ten westen ligt de Botnische Golf en ten zuidwesten de Oostzee aan de overkant waarvan weer buurland Zweden ligt.

Er wonen ruim 5,5 miljoen mensen waarvan de meesten om en nabij Helsinki wonen, de hoofdstad (Bregman, 2019). Finland wordt ook wel ‘het land van de duizend meren’ genoemd. In werkelijkheid zijn er ongeveer 188.000 meren. Het grootste meer is het Saimaameer. In het zuidoosten is het land bespikkeld met ontelbare meren en meertjes. De officiële feestdag van Finland is 10 oktober (nl.wikipidea.org).

Het land is een democratische republiek met een gekozen president. Het presidentschap van Finland duurt zes jaar, plus een eventuele herkiezing van nog eens zes jaar, wat resulteert in een maximaal presidentschap van twaalf jaar (nl.wikipidea.org).

vlag van Finland

Finland bestaat voor 75% uit bossen (travelvalley.nl). Iedere inwoner heeft binnen een straal van 500 meter een bos tot zijn beschikking.